Tips voor uw kunstgebit

Lees hier alle tips

Heeft u net een nieuw kunstgebit? Dan kunt u de de eerste week het gebit ook ’s nachts in uw mond houden. Daarna is het juist beter om het voor het slapengaan wel uit te doen.

Laat uw gebit en de mond minstens een keer per twee jaar controleren

Tandpasta’s bevattente vaak te hard schuurmiddellen waardoor uw kunstgebit kan beschadigen. Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor kunstgebitten verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Er zijn tegenwoordig ook ultrasone reinigers te koop tegen steeds schappelijker prijzen. Deze reinigers zijn geschikt voor dagelijkse intensieve reiniging.

Uw kunstgebit kan tijdens het schoonmaken glibberig worden en uit uw handen vallen. Vul daarom de wasbak alvast met water zodat deze niet op het harde porselein van uw wasbak valt en breekt.

Dit soort middelen zijn veel te agressief voor het materiaal van uw kunstgebit. Leg uw gebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.

Puree, gehakt en zacht fruit zijn voorbeelden van zacht voedsel.Wat dagen later een vis en een aardappel. Kauw rustig en gelijkmatig en u zult zien dat het steeds beter gaat.

Het is normaal als u voor het eerste een kunstgebit heeft dat u slist of dat bepaalde klanken anders klinken. Uw mond moet gewoon nog wennen. Hardop het nieuws of de krant lezen is een handige manier om te oefenen.

Als uw kunstgebit los zit, dan betekent dit dat de pasvorm niet (meer) goed is. Maar daarvoor een afspraak met ons om uw pasvorm weer goed te maken. Lees meer over rebasen >

Het lijkt voor zichzelf te spreken. Als uw kunstgebit beschadigd raakt, kan dat leiden tot een verminderde pasvorm of wondjes in uw mond. Het zelf lijmen of repareren van een gebitsprothese kan een professionele reparatie onmogelijk maken. Lees meer over reparatie >

Ga, bij het loszitten van uw kunstgebit, in geen geval zelf aan de gang met watten, kleefpasta, voering-laagjes, sigaretten vloeipapier of iets dergelijks. Dit werkt juist het sneller slinken van de kaak in de hand. Lees meer over rebasen >

Uw kunstgebit kan tijdens het schoonmaken glibberig worden en uit uw handen vallen. Vul daarom de wasbak alvast met water zodat deze niet op het harde porselein van uw wasbak valt en breekt.