Nieuw kunstgebit

Het belang van een goede pasvorm

Er kan een moment aanbreken waarop u tanden en kiezen verliest en het verstandig is een kunstgebit te nemen.

Wij werken bij het realiseren van een eerste gebitsprothese samen met een tandarts/kaakchirurg. De tandarts of kaakchirurg trekt in fasen de laatste tanden en kiezen. Daarvóór hebben wij afdrukken van uw kaken gemaakt. Die zijn voor ons de basis waarop het kunstgebit voor u wordt vervaardigen.

Na een volgende afspraak zijn uw definitieve afdrukken en de beetbepaling vastgesteld. Uw tandprotheticus wijdt zich vervolgens aan de proefprothese. Hij houdt daarbij rekening met uw specifieke wensen. Denk aan de kleur, stand of vorm van de nieuwe tanden.

Nadat u de proefprothese heeft geprobeerd, gaat de tandprotheticus de zaken verder verfijnen. Vervolgens komt u op bezoek voor het grote moment: de plaatsing van de echte prothese. Iedereen weet: een nieuwe prothese zit in het begin nog niet altijd perfect. Er kunnen bijvoorbeeld pijnplaatsen zijn en u kunt moeite hebben met spreken. Daarom maken we onmiddellijk een afspraak voor nacontrole.

Kunstgebit vervangen

Heeft u al een kunstgebit, dan kent u het belang van een goede pasvorm. Omdat in de loop van de tijd uw kaakhelften kunnen slinken komen bijvoorbeeld het onder- en/of bovengebit los te zitten. Dat kan leiden tot pijn, spraakproblemen en slecht kauwen. Overweeg een nieuwe gebitsprothese wanneer uw huidige gebitsprothese ouder is dan 5 jaar.

Nazorg

Nazorg staat bij de ons hoog in het vaandel. Wij zijn er niet alleen om uw nieuwe kunstgebit te maken, maar óók om u daarna bij te staan. U zult immers moeten wennen aan de nieuwe gebitsprothese. Vaak kunnen mensen in het begin bijvoorbeeld moeilijk kauwen en praten. Wij bieden de oplossingen om u zo snel mogelijk goed te laten functioneren met uw nieuwe kunstgebit.Daarom maken we onmiddellijk een afspraak voor nacontrole.

Een kunstgebit wordt één keer per 5 jaar voor 75% vergoed door de basisverzekering