Reparatie kunstgebit

Snel weer genieten!

Als uw gebitsprothese los gaat zitten of als u klachten heeft, neem dan direct contact met ons op. Zo voorkomt u ontstekingen. ‚ÄčOok is een regelmatige controle nuttig, Vaak zal er niets te doen zijn, maar soms zal een aanpassing of vervanging nodig blijken. Dit is vooral belangrijk, indien tanden en kiezen kort geleden zijn getrokken of wanneer uw gebitsprothese ouder is dan 5 jaar.

Rebasen (nieuwe pasvorm). Als uw huidige gebitsprothese los gaat zitten of irritaties geeft is het verstandig ons direct te raadplegen. Door middel van het aanpassen van de pasvorm (rebasen) kunnen de klachten veelal worden verholpen.

Vergoeding vanuit uw zorgverzekering. Uit de basisverzekering wordt 90% vergoed voor rebase/passend maken van uw kunstgebit. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt de overige 10% geheel of gedeeltelijk vergoed.

Laat reparatie aan ons over!

Kunstgebit stuk, tandje eruit, scheurtje of anders? Neem voor reparaties altijd contact met ons op. Het zelf lijmen van een gebitsprothese kan een professionele reparatie onmogelijk maken. Ga, bij het loszitten van uw kunstgebit, in geen geval zelf aan de gang met watten, kleefpasta, voering-laagjes, sigaretten vloeipapier of iets dergelijks. Dit werkt juist het sneller slinken van de kaak in de hand.

Bij breuk of beschadiging van uw kunstgebit kunnen wij deze in veel gevallen goed en snel repareren!